Våre hytter

Generelt om bruk

Ubetjent

Alle turistforeningshyttene i Okstindmassivet er ubetjent og har ikke proviant. Men de er godt utstyrt med gode kjøkken, gode senger, rikelig med ved og gass.

Låsing

Kjennsvasshytta, Gressvasshytta, Gråfjellhytta og Rabothytta er låst med DNT’s standardnøkkel.  Steinbua og Perbua er ikke låst. I sommersesongen fra slutten av juni og ut august, samt helgene i september og oktober, har vi vanligvis vertskap på Rabothytta. Da er det mulig å komme inn uten nøkkel.

Utstyr i hyttene

Hyttene er ulikt utstyrt. De fire overnattingshyttene, Gressvasshytta, Gråfjellhytta, Kjennsvasshytta, og Rabothytta, er alle fullt utstyrt og her kan du overnatte i lakenpose. De har alle

• Godt utstyrte kjøkken med alt du trenger for å lage maten du har med, inkludert gasskomfyr med nok gass
  • Gode senger med sengetøy, der du kan overnatte i din egen lakenpose/sovepose
  • Vedfyring med ved
  • Gode oppholdsrom
  • Rabothytta har også et trådløst nett for betalende gjester

På Steinbua og Perbua er sovepose påkrevet – vi anbefaler heller ikke overnatting i disse hyttene.

Booking

Du kan forhåndsreservere plass på hyttene våre, og det gjør du fra bookingsida vår. Dette betyr at om du ikke reserverer plass, risikerer du å ikke få ei seng å ligge i om du kommer til ei av hyttene våre.

Generelle anbefalinger

• Minst én i turfølget må være DNT-medlem og ha DNT-nøkkel, unntatt når vi har vertskap på Rabothytta og Kjensvasshytta
  • Hyttene har dyner og puter, men du må ha med lakenpose eller sovepose
  • Du må ha med egen mat. Når vi har vertskap på Kjensvasshytta og Rabothytta har vi vanligvis salg av kaffe/te/vafler.
  • Hyttene ligger til dels ekstremt til klimamessig. Ha med rikelig med klær. Varmt/vindtett/lue/votter - også sommerstid!
  • Kart og kompass eller gps er obligatorisk. Vi har godt merkede løyper, men av og til er været for vanskelig.
  • For Rabothytta kan det være en god idé å sjekke webkameraet der før du starter opp.

Om de fire overnattingshyttene