I Klemet og Stor-Nilas fotspor

Fellestur, Fottur, Historietur
Hemnes Turistforening, Klemetspelet

Plan for turen:

Turen følger Hemnes turistforening sin merka løype gjennom Leirbotnet til Stornilatjønna. Her blir det en lengre pause og vi får høre litt av historien om Nils Nilsson Njajta og Maria Larsdotter. Etter pausen og fortellingen kan turdeltagerne velge om de vil snu og gå tilbake gjennom Leirbotnet, eller bli med videre ned Klemetlia til Klemetneset. På Klemetneset lager vi bål og koker kaffe. Rundt bålet ved vannet får du høre om hvordan verden ble til i følge samisk mytologi. Så vender vi nesen mot Leirbotnet igjen og går tilbake til bilene samme vei som vi kom.

Turen er på omlag 15(17) km. Vi regner med å være ute 6-9 timer.

Denne turen er en historietur. Det betyr at turlederne vil fortelle om landskapet og noen av menneskene som har levd her i løpet av turen.

Turleder har med navigasjonsutstyr, mobil, nødpeilesender og førstehjelpsutstyr.

På deg har du:

• Fjellsko
  • Vindtette ytterklær-jakke og bukse.
  • Ellers klær som passer til været og værmeldinga

I sekken har du:

• Ullgenser eller boblejakke
  • Lue og votter
  • Matpakke
  • Drikkeflaske
  • Kopp

Anbefalt utstyr

• Vandrestav(-er)
  • Personlig førstehjelpsutstyr

I Klemet og Stor-Nilas fotspor

Plan for turen: Vi møtes ved Turisten i Korgen kl 09.00. Her blir det en kort info om dagens tur. Turen følger Hemnes turistforening sin merka løype gjennom Leirbotnet til ...