Praktisk Informasjon

Tidspunkt: Annethvert år, neste i august 2020

Start: Frammøte,registrering og parkering ved Samfunnshuset i Korgen seinest kl 0730 lørdag. Buss går derfra til Steikvasselva ved Røssvatnet ankomst ca kl 09.00. Husk registrering inne på samfunnshuset før du går på bussen.  Start andre etappe fra Kjensvasshytta mellom 08.00 og 09.00 søndag .

Mål: Samfunnshuset i Korgen, ca fra kl 1400 søndag .Det er kaffe og lett matsalg på Samfunnshuset, og mulighet til å dusje på Korgen Sentralskole. Middag kan ellers kjøpes på Vertshuset i Korgen og Kroa på Korgfjellet.

Kart: Ved å henvende deg til ingeborg@hemnesturistforening kan du kjøpe turkartet som dekker hele Hemnes Kommune. Det koster kr 150/200 pluss porto kr 20. Ellers kan kartet kjøpes på samfunnshuset før start.

Priser: Startavgift: 600 kr pr person for DNT-medlemmer, kr 800 for ikkemedlemmer. Pris inkluderer buss til startsted og transport av bagasje.

Forsikring: Deltakerne er ikke forsikret gjennom arrangementet, og må sørge for eventuell forsikring selv.

Transport: Buss settes opp fra Samfunnshuset i Korgen til Steikvasselva. Utstyr fraktes for deltakerne til Kjensvasshytta, og dette må leveres på Samfunnshuset før bussavgang. NB: Ett og bare ett kolli pr person! Bagasje fraktes tilbake til Samfunnshuset og er tilgjengelig der fra kl 13.30 søndag.

Overnatting: Overnatting ved Kjensvasshytta. Deltakerantallet er så stort at man må ligge i eget telt ved hytta. Bagasje fraktes fra Samfunnshuset i Korgen til Kjensvasshytta. Sosialt samvær lørdag kveld. Overnatting før/etter: Korgen Vertshus telefon75 19 72 00, Korgen Camping telefon 75 19 11 36 , Steikvasselv gård telefon 75 19 63 71, Korgenfjellet Kro telefon 75 17 01 50.

Mat: Deltakerne må selv sørge for tørrmat for turen lørdag og søndag, samt frokost søndag. På Kjensvasshytta selges det middag og drikke (også øl og vin) lørdag samt kamkaka. Muligheter for betaling med kort.

Guider: Hemnes Turistforening har guider for turen som også har radiokontakt med sanitet/førstehjelp.

Sanitet/førstehjelp: Norsk Folkehjelp har sanitets-/sambandsstasjoner ved start, Artfjellsnyta (3 km), Køta (11,8 km), Leirbekkhaugen (24 km), Kjensvatn (27,6 km), Leirbotnet.

Lørdag

Kl 07.30: Oppmøte og registrering ved Korgen Samfunnhus. Parkering ved Samfunnshuset. Levering av bagasje som transporteres til Kjensvasshytta. Bussavgang til Steikvasselva.

Kl 09.00: Start første etappe fra Granheim ved Nord-Røssvatnet

Ved ankomst Kjensvatnet kan du kjøpe kamkake og kaffe,te eller brus. Du får også mulighet til å nyte ei varm badstu.

Fra kl 14.30: Salg av middag, øl og vin ved Kjensvasshytta.

Utover ettermiddagen/kvelden er det sosialt samvær med kos rundt bålet, i vasskanten og i teltåpningen!

Arrangørene tar imot termoser lørdagkveld som du får utlevert neste dag med vann/kaffe etter ønske.

Søndag

Fra kl 06.30: Salg av kamkaka,kaffe og te ved Kjennsvasshytta. Termoser er klare til henting.

Kl 08.00-09.00 Start andre etappe fra Kjensvasshytta. Husk registrering av start!

Kl 13.30: Bagasje fra Kjensvasshytta er tilgjengelig på Samfunnshuset i Korgen.

Fra kl 14.00: Mål ved Samfunnshuset i Korgen. Salg av kaffe, forfriskninger og lett mat. Mulighet til dusj. Utdeling av minnepremie. Husk registrering av at du har kommet fram!

Du kan få ytterligere informasjon fra turlederne:

Ingeborg Elvebakk Mob 99 23 47 75

Elsa Hoel Tlf 75 19 13 16 Mob 91 14 07 02

Kortbeskrivelse dag 1

• Pakk alt utstyr du har bruk for ved Kjennsvasshytta, pakk og merk det godt og ha en plastsekk utenpå (f eks søppelsekk). Leveres ved Samfunnshuset i Korgen seinest kl 07.30 lørdag.
  • Gå på venstre side av dyrket mark rett etter start.
  • Rett etter passering av bru over Oksfjellelva (19,4 km) kommer du til et “veiskille”. Gå langs Okstindbreen, IKKE langs Gressvatnet.
  • Ta til venstre når du kommer til veien ved Austre Kjennsvatn. Følg veien til Kjennsvasshytta (ca 2 km).
  • VIKTIG: Registrer deg når du ankommer Kjennsvasshytta, så slipper vi leiteaksjon etter folk som ikke er borte!!!

Kortbeskrivelse dag 2

• Lever ferdig pakket bagasje på angitt sted før du starter fra Kjennsvasshytta. Du får den tilbake fra kl 13.30 ved Samfunnshuset (mål) i Korgen
  • Ikke start før kl 08.00, vi må få ut mannskap til løypa i tide! Husk registrering av at du starter!!!
  • VIKTIG: Husk å bli registrert i mål, så slipper vi å leite etter deg i terrenget!!! Det trekkes premier blant deltakerne, sjekk trekningslista!
  • Mulighet for dusj ved Korgen Sentralskole