Palmesøndagstur til Gråfjellhytta

Knallblå himmel, perfekt skiføre og røykjekjøtkaffe. Det ventet alle som deltok på turen palmesøndag. Traseen til Gråfjellhytta inneholder det meste. Flatt og bratt terreng. Fra tett skog til åpent landskap, til det store åpne snaue fjellet denne hytta ligger i. Utsikten og solnedgangen der oppe er upåklagelig når forholdene ligger til rette.


Rundt 20 personer trosset finværet, og gikk opp til hytta som ligger 1000 moh. Opp gjennom den idylliske Inderdalsskogen kledd i vinter, før man entret den åpne vidstrakte Sjurfinnheimen, der bare stillheten og roen finnes. Været var nydelig, men en del vind nede i Sjurfinnheimen gjorde at det ikke ble de lange stoppene på turen. Vi kunne se på fjelltoppene at det blåste ganske godt og var spente på hvordan det ville være oppe på Gråfjellet.

Vel oppe og framme ved hytta kunne vi nyte klar utsikt ned mot Bleikvatnet, Grøndalen og hvite fjelltopper i det fjerne. Til tross for lav utetemperatur valgte mange å nyte solen en stund ute på terrassen, og vinden var fraværende. Inne i hytta bød HTF på nystekte vafler og røykjekjøtkaffe, og det ble fortalt om hvordan det var her inne etter at stormen Ylva hadde herjet med hytta, og fylt den med snø.

Skiføret var nydelig. Noen dro videre på breen, og noen på Oksfjelltuva. Folk koste seg, og forholdene lå virkelig til rette for en flott hjemtur. Det var bare å sette utfor li og bakker. Men det så ut som noen hadde vel mye gli under skiene. Enkelte kratre var å observere på tur ned!

Takk for turen!

Tekst og bilder: Nils Reinåmo